недеља, 26. фебруар 2012.

AUTO KLIMA - PREPORUKE

AUTO KLIMA I ZDRAVLJE


U našem regionu je sve više ljudi koji iz zdravstvenih razloga koriste klimu u automobilu, evo par saveta kako da sačuvajte svoje zdravlje.


  1. Pre ulaska u vozilo, otvorite sva vrata, ili prozore, da vrelina izadje napolje.
  2. Nakon startovanja motora uključite klima uredjaj i ako Vaše vozilo ima tu mogućnost, podesite temperaturu za 5-7 stepeni nižu od spoljne. Korisnici koji imaju manuelnu klimu, potenciometar za temperaturu trebaju podesiti na maksimalno hladno i ne smeju regulisati temperaturu uključivanjem gerejanja !
  3. NE USMERAVAJTE vazduh na vetrobransko staklo ! Vazduh koji duva u lice izaziva alergije, a često i infekcije oka ! Ne usmeravajte vazduh ni na noge, jer je tada naj manji efekat klima uredjaja. Usmerite vazduh na srednju konzolu tako da duva u plafon, ali nikako nekom u oči !!!
  4. Stotinak metara pre dolaska na odredište isklučite klima uredjaj. Kada zaustavite vozilo da iz sistema za ventilaciju izlazi ne ohladjeni  vazduh, tako izbegavate temperaturni šok prilikom nagle promene temperature. Blagovremenim gašenjem klima uredjaja ne dolazi do kndenzacije u sistemu ventilacije t.j. na taj način sprečavate razvoj bakterija !
  5. Sa prvim toplim danima dezinfikujte sistem za ventilaciju. Sa prvim uljučenjem klima uredjaja u sistem za ventilaciju dolazi vlaga koja u kombinaciji sa nečistoćama iz vazduha i sistema ventilacije, predstavlja idealno mesto za razvoj bakterija. 

Нема коментара:

Постави коментар